SANATAIDEKURSSIT

Chatfiktio

Puhelimen näytöltä luettava chatfiktio on maailmalla jo suuri ilmiö, mutta se tekee vasta tuloaan Suomeen. Mitä chatfiktio oikein on, ja miksi se on niin kivaa?

Chatfiktio rakentuu draamamuotoisista kertomuksista, jotka etenevät puhelimen näytöllä teksti-, WhatsApp-, Messenger- sekä ääniviestien, kuvien ja videoiden välityksellä. Tarinoita kerrotaan somelle ominaisella chatkielellä, joka vilisee slangia, emojeita, kuvia ja hashtageja.

Chatfiktiota! -kurssilla harjoitellaan yhdessä chatfiktion kirjoittamista, ja ennen kaikkea sen ytimessä olevaa dialogia, eli vuoropuhelua. Kirjoitusharjoitusten myötä opit luomaan koukuttavan, koskettavan tai hauskan tarinan, joka muistuttaa mitä tahansa kavereiden kesken käytyä viestiketjua. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja opettelemaan chatfiktion saloja! Kurssin ohjaa sanataideopettaja Jenni Hurmerinta.

Nuorille suunnattuun kaksipäiväiseen kurssiin kuuluu opetusta 4 tuntia per päivä. Kurssi järjestetään mahdollisuuksien mukaan lähiopetuksena Porissa, tarvittaessa etämuotoisena Zoomissa.

Yhteistyössä: Nuoren Voiman Liitto, Porin Kirjasto ja Porin Nuorisopalvelut

Kuva: Johannes Lilja

Luovan Kirjoittamisen Kurssi

Oletko vaikkapa teatterintekijä, muusikko tai kuvataiteilija, mutta luova kirjoittaminen kiinnostaisi? Tule mukaan oppimaan luovan kirjoittamisen perusteista asiantuntevassa ohjauksessa ja saamaan kirjoittamisvinkkejä muun taiteentekemisesi tueksi – tai uuden harrastuksen aluksi. Ohjaajana on sanataideopettaja ja kirjailija Magdalena Hai. Lue lisää Magdalenasta ja hänen kirjoistaan: www.magdalenahai.com. 

Yhteistyössä  Nuoren Voiman Liitto, Porin kaupunginkirjasto ja Porin Nuorisopalvelut

Kuva: Toni Härkönen