Nuori Kulttuuri Roots -juttusarja vol. 23

Nuori Kulttuuri Roots tuo yhteen kulttuurisen nuorisotyön mahdollisuudet nuorten taide -ja kulttuuriharrastusten toimintojen ja tapahtumien kehittämisessä. Paikallisen toiminnan kehittäminen tuo tekijät ja nuoret yhteen valtakunnallisesti paikallisella tasolla. Mahdollistaen näin toimintojen ympärivuotisen tekemisen Nuori Kulttuurin alla, muista tapahtumista riippumatta. Seuraava yhteisöhaku järjestetään helmikuussa 2022

Juttusarja 23. osasta eteenpäin esitellään toimintoja jotka ovat hakeutuneet Roots-toimintaan mukaan elo-syyskuussa 2021. Tässä osassa Kulttuuriyhdistys Väristys esittelee nuorten kanssa tehtävää Fyysisen teatteria Jyväskylässä.

FYYSISEN TEATTERIN RYHMÄ ALOITTI LOKAKUUSSA JYVÄSKYLÄSSÄ

Siperian nuorisoteatterissa aloittaa uusi fyysisen teatterin ryhmä, joka on suunnattu 18-25 –vuotiaille nuorille aikuisille. Ryhmässä kokeillaan ja treenataan liikunnallisia ja toiminnallisia teatteriharjoitteita, kuten fyysisiä näyttelijäntyön tekniikoita, roolihahmon rakentamista, commedia dell´artea, sirkusta ja tanssia. 

Ryhmän pääohjaajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja, FM, FM ja ammatillinen opettaja Laura Häkkinen. Ryhmässä toimii myös muita vierailevia ohjaajia esimerkiksi sirkuksen ja tanssin puolelta. Vakituinen kokoontumisaika ryhmällä on perjantaisin klo 18-20, mutta esimerkiksi tanssi- ja sirkusharjoituksia voi olla yhteisesti sopien myös muina aikoina.

Fyysisen teatterin ryhmä soveltuu sekä uusille aloittaville, että pidemmälle ehtineille harrastajille. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita! Ryhmän toiminta-aika on syyskausi ja paikkana on Nuorten taidetyöpajan teatteritila ja Kulttuuriklubi Siperian tila Veturitalleilla. Toiminta toteutetaan osana Suomen Nuorisoseurojen Nuori Kulttuuri Roots -toimintaa.  lisätiedot Siperian nettisivuilta: www.siperia.info