Nuori Kulttuuri On Air | Raadit

Klikkaa kaupungin nimestä raati näkyviin.

MIKKELI

JOHANNA SEPPÄNEN

Tanssija ja tanssinopettaja, joka myös vie tanssin ilosanomaa seuraajilleen eri sosiaalisen median alustoilla. Johanna on työskennellyt teattereissa tanssijana, näyttelijänä sekä koreografina. Pääasiassa Johanna opettaa nyky- ja jazztanssia. Johanna on myös aktiivinen vaikuttaja sosiaalisessa mediassa ja hänellä on melkein 200k seuraajaa nuorten suosimassa lyhytvideo sovelluksessa TikTokissa.

ESKO KORPELAINEN

Mikkeliläinen teatteripedagogi, joka toimii opetuksen ohella myös esiintyjän, ohjaajan, käsikirjoittajan ja teatteri-ilmaisun ohjaajan rooleissa. Mikkelissä hänet tunnetaan Esittävän taiteen kollektiivi Kaukasuksen toiminnasta, jossa on ollut mukana vuodesta 2010 lähtien. Mikkelin Tyttöteatterin vastaavana ohjaajana Korpelainen toimi vuosina 2019-2021. Koulutukseltaan Korpelainen on teatteritaiteen maisteri (Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, 2020) sekä teatteri-ilmaisun ohjaaja amk (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2017).

JAAKKO PITKÄNEN

Toimii lehtorina Xamkissa, opetusaiheina mm. tapahtumatuotanto kulttuurisessa nuorisotyössä, Event Management, työyhteisötaidot jne. Jaakko on toiminut musiikin asiantuntijana EteläSavon rahastossa (Suomen Kulttuurirahasto) ja Etelä-Savon taidetoimikunnassa. Työhistoriaan kuuluu myös muusikkona ja teatterikapellimestarina toimiminen sekä useiden bändi- ja videokilpailujen tuomarointi.

 

PÄÄKAUPUNKISEUTU

YEBOYAH

Yeboyah eli Rebekka Kuukka on helsinkiläinen rap-artisti, DJ, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja tulevaisuuden suunnannäyttäjä, joka aloitti soolouransa vuonna 2017 julkaistulla Broflake-singlellä. Yeboyah pitää YleX:llä yhdessä Renaz Ebrahimin ja Sophia Wekesan kanssa musiikin erikoisohjelmaa nimeltä Yeboyah, Renaz ja Wekesa. Hän on myös näytellyt nuorten draamasarjassa HasBeen Erikan roolissa ja Aikuiset-draamakomediasarjassa Caran roolissa.

MIKKO VON HERTZEN

Muusikko, joka tunnetaan veljesyhtyeensä Von Hertzen Brothersin laulajana ja keulakuvana. Pitkän kansainvälisen uran tehnyt muusikko on bändinsä ohella tehnyt valmennuksia ja mentorointeja valtakunnallisen Rock Academy -hankkeen tiimoilta ja omaa täten laajan kokemuksen nuorten musiikinharrastajien maailmasta. Rumpalina aloittanut Mikko on soittanut mm. Egotripissä, Lemonatorissa ja taannoin hänet nähtiin Kingston Wall by Kuoppis, JJylli and VHB -kiertueen solistina.

 


MARJAANA VEHKANEN

Olen tehnyt soveltavan taiteen parissa töitä ohjaajana, opettajana ja kouluttajana vuodesta 2007. Ajattelen, että jokaisella on ainutlaatuinen tapansa olla ja ilmaista itseään ja koen olevani etuoikeutettu saadessani olla ihmisten luovuuden äärellä. Olen koulutukseltani Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), Yhteisöpedagogi (YAMK) ja Kuvataiteilija (YAMK). Tällä hetkellä työskentelen Helsingin kaupungilla, nuorisopalveluissa teatteri-ilmaisun ohjaajana ja hanketaiteilijana Valokeilassa Koillinen -hankkeessa.

TAMPERE

JUUSO PEIPPO

Olen Tampereella asuva, alun perin turkulainen, 37-v musiikin moniottelija. Valmistuin klassisen kitaran opettajaksi TAMKista 2011, sivuaineena laulu. Klassisen koulutuksen lisäksi, olen käynyt yli 20 vuotta elämänkoulua keikkalavoilla. Olen kiertänyt Suomea, Lapista laivoille, monenlaisten bändien solistina ja rivimuusikkona, soittaen musiikkia perinteisestä tanssimusiikista, nykypopin kautta, aina raskaampaan rokkiin asti.

Tällä hetkellä opetan kitaransoittoa, sen kaikissa muodoissa, Pirkan opistolla ja musiikkikoulu Musiikkitoteemilla. Lisäksi johdan useampaa kuoroa ja kierrän viikonloput maata pääasiassa bilebändi Viihdyttimen solistina. Muu aika menee säveltämisen ja sovittamisen parissa. Juuri nyt olen kiinnostunut etenkin teatterimusiikista, johon kipinä syttyi muutamista ensemble-rooleista, joita olen päässyt esittämään oopperoissa ja musikaaleissa vuosien varrella.

Juuson kuva: Jussi-Pekka Järvinen


JARMO SKÖN

Jarmo Skön (s.1982) on Tampereella vaikuttava taiteilija-taidekasvattaja ja keskittynyt tekemään teatteria ja sen eri muotoja sekä sirkusta soveltavasti. Hän on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja (YAMK), jonka lisäksi hän on opiskellut myös sosiaalisen sirkuksen ohjaajaksi ja tanssi-innostajaksi®. Skön on toiminut taide- ja kulttuurikentällä yli 15 vuotta hyvin monialaisesti mm. ohjaajana, opettajana, kouluttajana, laulajana, näyttelijänä ja taiteilija-kehittäjänä. Hänellä on myös pitkä kokemus erilaisten ryhmien kanssa työskentelystä (lapset, nuoret, kehitysvammaiset henkilöt, ikäihmiset, maahanmuuttajataustaiset henkilöt, työ-yhteisöt jne.). Skön on toiminut vuosien varrella myös useissa kansainvälisissä taidehankkeissa. Sköniä kiinnostaa eri taiteenlajeilla leikittely ja poikkitaiteellinen työskentely.  Hän uskoo taiteellisen työskentelyn ja kohtaamisen voimaan ja siihen, kuinka taiteen tekeminen antaa mahdollisuuden itsen ja maailman tutkiskelulle. Tällä hetkellä Jarmo toimii mm. Tampereen taidekasvatus ry:n puheenjohtajana ja Vimmart -yhdenvertaisen taiteen oppilaitoksen musiikkikoulun rehtorina ja toiminnanjohtajana.

Jarmon kuva: (Kuva: Viliina Julkunen, Tampereen taidemuseo)


MARKO TAIMINEN

Marko Taiminen on Pirkanmaalainen teatteri- ja tanssitaiteilija, jonka erikoisalaa on dokumentaarinen ja fyysinen esitystaide. Taiminen on pitkän linjan pelien tekijä, joissa yhdistyvät sekä tosi elämän ilmiöt ja niiden tutkiminen että pelaajien kehollinen kokemus. Taimista kiinnostaa miten media ja esittävätaide voivat kulkea käsikädessä taideteosta tehtäessä.

MILKA UUSITALO

Toimii kulttuurituottajana Tampereen kaupungin nuorisopalveluilla, ja on yksi Nuori Kulttuuri On Air -tapahtuman tuottajista. Hän on koulutukseltaan musiikkitieteen maisteri (FM) ja on toiminut laulajana ja muusikkona erilaisissa rock- ja metallibändeissä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Uusitalolla on kokemusta myös eri instrumenttien opetuksesta ja nuorten ohjaamisesta. Tällä hetkellä hän vaikuttaa tamperelaisessa Crimson Day -yhtyeessä. Musiikin lisäksi hän on erityisesti kiinnostunut valokuva- ja videotaiteesta.


 

OULU


ANTTI RUNDELIN

On toiminut ammattilaisena musiikin parissa soittajana, säveltäjänä ja sovittajana vuodesta 2006 lähtien. Hänen suurin projektinsa on ollut genressään Suomen eturivin maailmanmusiikkiyhtye Bajo Cero, joka on kiertänyt kaikki Suomen tärkeimmät festivaalit Pori Jazzista Provinssiin, ulkomailla Bajo Cero on esiintynyt festivaaleilla Italiassa ja Ruotsissa. Tällä hetkellä Rundelinia työllistää tanssiteatteriteokset, joihin hän säveltää musiikkia ja tekee äänimaisemia. Rundelin on valmistunut Pop ja jazz konservatorio Lappiasta.


MIKKO SALMI


TIINA KUMPUMÄKI

On oululainen sirkusohjaaja ja musiikinopettaja-opiskelija. Vapaa-ajalla hänet voi löytää musiikkitapahtumista, taidemuseosta, erilaisilta tanssitunneilta, lauluyhtyetreeneistä, viulua vinguttamasta, hulavannetta pyörittämästä, avannosta tai vaikka koiratanssi-harjoituksista. Tiina on työskennellyt Oulun Tähtisirkuksen ohjaajana vuodesta 2010 ja yhdistyksen hallituksessa nuorisosirkuskulttuuria edistäen vuodesta 2014. Ominta osaamista sirkuksen kentällä Tiinalle ovat pariakrobatia ja hulavanteet.


TARJA RÖNKKÖ

toimii Oulun kaupungin nuorisopalveluissa kulttuurisen nuorisotyön koordinaattorina ja Nuori Kulttuuri On Air Oulu tapahtumatuottajana. Tarja on harrastanut musiikkia jo pienestä pitäen ja teatteriakin hän on kokeillut. Erilaiset taiteen muodot tuovat paljon iloa ja Tarja nauttiikin paljon saadessaan seurata esityksiä. Työssään nuorisopalveluissa Tarja mm. toimii tapahtumatuottajana ja tukee nuoria omaehtoisessa toiminnassa.

ROVANIEMI

HANNA-LEENA METSÄVAINIO

Teatterin ja tanssin moniosaava ammattilainen. Hänellä on pitkä kokemus ohjaamisesta ja opettamisesta niin lasten kuin aikuistenkin parista. Lisäksi hän on tehnyt jo pitkän uran soveltavan taiteen parissa. Esiintyjänä Metsävainiota kiinnostavat ihmisten tarinat. Hän ei pelkää kohtaamisia vaan päinvastoin menee niitä kohti. Jakaminen ja yhdessä kokeminen on tärkeää ja kokemuksen jälkeen on olo rikkaampi.

ESKO JANHUNEN

Laukaan kunnan henkisten kilpailujen piirustussarjan kolmas alle kymmenvuotiaissa vuonna 1965. Keski-Suomen nuorisoseurain näytelmäkilpailujen paras poikanäyttelijä 1970. MTV:n kaitafilmikisan voitto elokuvalla Vilpitön yritys 1982. Rovaniemen kulttuuripalkinto 2002. Vammaisurheilulaji käsipyöräilyn Suomen mestari 2020. Ollut välttävä opettaja, näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja sekä todella hyvä romumies

SIINA TOIMELA

Tanssinopettaja ja musiikkipedagogi. Hän on työskennellyt monitaiteellisesti erilaisissa ympäristöissä muusikkona, tanssijana, koreografina, ohjaajana ja opettajana. Siinan päälaji on kansantanssi, jonka parissa hän työskentelee tällä hetkellä sekä harrastajien että ammattilaisten kanssa.

 

ANNU NIETULA

Opiskellut sirkustaiteita Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa. Valmistuttuaan hän on työskennellyt sirkusareenoilla ja teatterinäyttämöillä akrobaattina ja näyttelijänä. Hän on opiskellut teatterikorkeakoulussa fyysistä teatteria ja klovneriaa.

Rovaniemen kaupungin lastenkulttuurituottajana hän vastaa lasten ja nuorten kulttuuripalvelujen koordinoinnista, suunnittelusta ja kehittämisestä sekä lasten ja nuorten osallisuuden edistämisestä kulttuurin keinoin.