NUORI KULTTUURI FESTIVAL PORI 2021 | HAKU

Pori 2021 banneri

Finlands största konstfestival för unga i Björneborg i maj – kom med!

Vill du uppträda på Finlands största konstfestival för unga och uppleva ett unikt möte mellan konstarter? Skicka in din ansökan! Ansökningstid är 21.1–14.2.2021 (senast kl. 23.59).

Nuori Kulttuuri Festival i Björneborg 21–23.5.2021

Nuori Kulttuuri-evenemangen har förnyats. Konstartspecifika evenemang är historia. I maj är det dags för nöje och samvaro i Björneborg. Den första multikonstnärliga Nuori Kulttuuri Festival samlar en mängd utövare av flera olika konstarter på västkusten. Detta möjliggör någonting som vi aldrig tidigare har upplevt.

Festivalveckoslutet består av föreställningar av utvalda grupper, ett kursutbud som utvidgar den tidigare workshopverksamheten och andra möjligheter till samvaro. Festivalen produceras av en stor mängd olika slags konstorganisationer och aktörer från Björneborg. Därför erbjuds ett extraordinärt brett spektrum av olika konstarter: cirkus, teater, dans, musik, ordkonst, visuella konster och film. Diskussioner som anordnas runt om i Björneborg ger en röst till unga, precis som det ska vara på ett ungdomsevenemang.

Om du vill uppträda på den alldeles nya festivalen, skicka in din ansökan! Upplev festivalyran mitt i händelsernas centrum, på festivalens huvudscener!

Vad kostar det att delta?
Priset på festivalpasset för hela veckoslutet är från 70 € och uppåt (inkl. serviceavgift)
Skolinkvartering 20 €
Inträdesbiljett 4 € (till utvalda föreställningar)

Vad ingår i festivalpasset?
Med festivalpasset får du uppträda på festivalen. Du får även välja att inkludera skolinkvartering och frukost, deltagande i en kurs per person och övrigt festivalprogram i festivalpasset.

Hur kan man delta i festivalen?
Man kan delta på tre olika sätt:
• Som grupp som vill uppträda på festivalen – fyll i ansökningsblanketten!
• Som grupp eller som enskild person – anmäl dig till kurser som ordnas på festivalen!
• Som åskådare och upplevare

Vad har förändrats?
• Festivalen består av föreställningar, precis som Nuori Kulttuuri-evenemangen alltid har gjort. Men i Björneborg överskrider föreställningarna gränserna mellan olika konstarter. Scenkonstens alla områden är representerade.
• Festivalen är inte en tävling om vem som är bäst. I stället njuter man av ett brett urval av de ungas föreställningar, får feedback från andra deltagare och känner samhörighet utan like. Det ersätter professionell feedback och stipendier.
• En enskild ungdom kan delta i festivalen genom att anmäla sig till kurser och njuta av programmet som åskådare och upplevare.
• Workshops har ersatts av bredare kurser som går djupare in i teman inom olika konstarter. På avslutningsfesten får man små smakprov av vad som kursdeltagarna har sysslat med.
• Till en del av föreställningarna behövs en inträdesbiljett (4 € inkl. serviceavgift). Biljetten täcker kostnader för den multikonstnärliga festivalen.

Festivalen produceras av Suomen Nuorisoseurat och Björneborgs stad i samarbete med ett brett nätverk. Vid produktionen av evenemanget beaktas utvecklingen av koronavirussituationen. Myndigheternas rekommendationer iakttas. Vid behov arrangeras evenemanget på nätet.